Buitenruimte-kindcentrum-Uniek-Speelprojecten
Professionele speeltoestellen

Professionele speeltoestellen

Professionele speeltoestellen zijn speciaal gemaakt voor in de openbare ruimte. De professionele speeltoestellen voor buiten zijn voorzien van een certificaat en zijn dus gegarandeerd veilig. Lees hier alles over de mogelijkheden. 

Inspiratiegids-uniek-speelprojecten-gids
Gratis inspiratiegids
 • Ontvang branche-specifieke inspiratie
 • Ontdek de mogelijkheden
 • Bekijk gerealiseerde projecten 
 • Lees ervaringen van klanten

Wat maakt speeltoestellen professioneel? 

Professionele speeltoestellen verschillen in veel opzichten van speeltoestellen die bij iemand thuis in de tuin staan. Speeltoestellen in de openbare ruimte moeten bijvoorbeeld gekeurd zijn en een certificaat hebben. Uiteraard zijn alle speeltoestellen die wij leveren gecertificeerd. Doordat de speeltoestellen aan bepaalde eisen moeten voldoen om dit certificaat te krijgen kunt u ervanuit gaan dat de speeltoestellen stevig en veilig zijn. De professionele speeltoestellen zijn bijvoorbeeld splintervrij, de daken zijn niet beklimbaar en de constructie is oersterk. Doordat de speeltoestellen zo robuust en stevig zijn, zijn ze vandalismebestendig/hufterproof. Wel zo fijn in de openbare ruimte. 

Er wordt voor een certificaat niet alleen gekeken naar het speeltoestel. Ook de ondergrond speelt een belangrijke rol. Zo moet een ondergrond voldoen aan bepaalde eisen en een goede valdemping hebben in combinatie met de hoogte van het speeltoestel. Ook dit nemen wij mee in onze ontwerpen. 

Daarnaast gaan de materialen van professionele speeltoestellen veel langer mee. Dit komt doordat we robuuste materialen gebruiken, maar ook zeker door een jaarlijkse inspectie die wordt geadviseerd. Hiermee worden de speeltoestellen elk jaar nagekeken en wordt eventueel onderhoud uitgevoerd. 

belvingswal-speelhuis-met-klimmuur-Uniek-Speelprojecten

Mogelijkheden professionele speeltoestellen 

De mogelijkheden zijn eindeloos. Professionele speeltoestellen zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan een klein rollenspelhuisje bij een kinderopvang of een grote speeltoren op een vakantiepark. Voor elke speelruimte is er een passend professioneel speeltoestel. 

Naast speeltorens en speelhuizen kunt u uw speelruimte verder inrichten met andere professionele speeltoestellen. Denk aan een schommel, waterbaan, klimstructuur, zandbak en nog veel meer. Kijk voor een overzicht van al onze professionele speeltoestellen op onze pagina over speeltoestellen of watertoestellen

U kunt ervoor kiezen om een los speeltoestel te plaatsen op uw locatie, maar het is ook mogelijk om de hele buitenruimte in te richten met professionele speeltoestellen. Op deze manier ontstaat er een speellandschap waar kinderen in kunnen ontdekken en ontwikkelen. 

Groen-spelen-schors-stammen-Uniek-Speelprojecten

Projecten met professionele speeltoestellen:

Kinderdagverblijf Oud Gastel
EuroParcs Parc du Soleil
Basisschool Agatha Snellenschool

Onze professionele speeltoestellen zijn te herkennen aan: 

 • Gecertificeerd en dus 100% veilig; 
 • Jaarlijkse inspectie en eventueel onderhoud worden uitgevoerd; 
 • Spelen in op de ontwikkelingsgebieden van kinderen; 
 • Gemaakt van robuuste en duurzame materialen; 
 • Bestand tegen weersinvloeden; 
 • Bestand tegen houtrot; 
 • Splintervrij. 

Maatwerk speeltoestel professioneel

Maatwerk is ook zeker mogelijk bij een professioneel speeltoestel. Hierdoor kunnen we speeltoestellen leveren die helemaal aan uw wensen voldoen. Tijdens het ontwerpen en maken van een speeltoestel weten we uit ervaring precies waar we op moeten letten. De eisen waar eens speeltoestel aan moet voldoen kent onze ontwerpster feilloos. Sommige speeltoestellen zijn vaker gemaakt en krijgen dan ook een certificaat als deze op precies dezelfde manier weer worden gemaakt. Maar als het om maatwerk gaat of een bestaand speeltoestel krijgt een aanpassing, dan wordt het speeltoestel na het plaatsen gecertificeerd.  

Natuurlijke houten professionele speeltoestellen 

Uiteraard zijn professionele speeltoestellen ook mogelijk in een natuurlijke speelruimte. Onze toestellen zijn vervaardigd uit duurzaam Robiniahout, bekend om zijn robuustheid en langdurige weerstand tegen allerlei invloeden. Of het nu gaat om regen, wind of intensief spel, onze Robiniahouten speeltoestellen kunnen het aan. 

Wilt u hier meer informatie over? Kijk dan op onze pagina over natuurlijke speeltoestellen

Professionele speeltoestellen voor verschillende branches

Professionele speeltoestellen zijn gecertificeerd en zijn dus een uitstekende keuze voor de openbare ruimte van bijvoorbeeld gemeentes. Maar ook op een schoolplein en in de buitenruimte van een kinderopvang kunnen kinderen de mooiste avonturen beleven met professionele speeltoestellen voor buiten. Ook bij een camping of vakantiepark zijn professionele speeltoestellen een hele waardevolle toevoeging! 

Kortom: in elke branche voegen professionele speeltoestellen veel toe en kunnen kinderen op een veilige manier avonturen beleven.  

Speeltoren-Speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten

Vrijblijvend contact

Heeft u interesse in een natuurlijk speeltoestel voor uw locatie? Vraag dan een vrijblijvend contact aan en wij denken graag met u mee.