Klimparcours-touwen-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten
Natuurlijke speeltoestellen

Natuurlijk speeltoestellen

Een speelruimte met natuurlijke speeltoestellen, dat is volgens ons dé plek om te ontdekken en avonturen te beleven. Klimmen en klauteren tussen het groen, dat klinkt goed toch? Lees snel verder om alles over natuurlijke speeltoestellen te lezen! 

Inspiratiegids-uniek-speelprojecten-gids
Gratis inspiratiegids
  • Ontvang branche-specifieke inspiratie
  • Ontdek de mogelijkheden
  • Bekijk gerealiseerde projecten 
  • Lees ervaringen van klanten

Natuurlijke speeltoestellen

Natuurlijke speeltoestellen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Denk hierbij aan een kleiner speelhuis, een waterbaan maar ook aan een grote speeltoren. Er zijn talloze opties. En bestaat het nog niet? Dan maken we het graag op maat voor u. 
 
Naast de natuurlijke speeltoestellen doen natuurlijke materialen uit de natuur het ook erg goed in een natuurlijke speeltuin. Denk hierbij aan een grote zwerfkei, klimmen en klauteren over een boomstam of rennen door een struinbosje. Dit is niet waar als eerst aan wordt gedacht bij een natuurlijk speeltoestel. Maar onze ervaring leert dat dit hele waardevolle toevoegingen zijn aan een speelruimte. Zo wordt natuurlijk spelen een echt avontuur! 

Wat natuurlijke speeltoestellen zo speciaal maakt, is hun vermogen om kinderen te verbinden met de natuurlijke wereld om hen heen. Terwijl de kinderen spelen worden ze aangemoedigd om te klimmen, te balanceren, te verkennen en te ontdekken. Dit verbetert niet alleen hun fysieke vaardigheden, maar ook hun begrip voor de natuur om hen heen wordt vergroot. 

Van speeltorens tot avontuurlijke klimstructuren gemaakt van natuurlijke materialen zoals robiniahout. Al onze speeltoestellen integreren naadloos in groene ruimtes en bieden een speelse en educatieve ervaring voor kinderen van alle leeftijden. 

Natuurlijke-speeltoestellen-speelruimte

Natuurlijke speeltoestellen voor elke branche 

Natuurlijke speeltoestellen passen perfect in de buitenruimte van een kinderopvang. Ook als de buitenruimte klein is zijn er verschillende opties. Denk bijvoorbeeld aan een buitenbox in een hoek of een klein rollenspel speelhuis. We gaan graag met Robiniahout aan de slag om de natuurlijke speeltoestellen perfect in uw speelruimte te laten passen. Maatwerk is onze kracht! 

Uiteraard passen natuurlijke speeltoestellen ook perfect op een camping. In de vaak al natuurlijke omgeving van een camping of vakantiepark komen de natuurlijke speeltoestellen goed tot zijn recht. Een grote speeltoren op een speelveld, een waterbaan of een compleet natuurlijk landschap. Alles is mogelijk. 

Op een groen schoolplein mogen natuurlijke speeltoestellen zeker niet ontbreken. Deze speeltoestellen vormen niet alleen een aanvulling op de natuurlijke omgeving, maar stimuleren ook actief spel en ontdekking tijdens de pauze. Heerlijk om even uit te razen.  

Kortom, een natuurlijk speeltoestel is een waardevolle toevoeging aan de speelruimte van elke branche. Ook voor gemeente, kinderboerderijen, zorginstellingen, speeltuinverenigingen en openbare ruimte zijn deze profesionele speeltoestellen heel geschikt. 

Groen-spelen-schors-stammen-Uniek-Speelprojecten

Gerealiseerde projecten met natuurlijke speeltoestellen:

Kinderdagverblijf 't Parelbosch
Vakantiepark 't Schuttenbelt
Basisschool Agatha Snellenschool

Voordelen van een natuurlijk speeltoestel: 

  1. Het prikkelt de zintuigen: Natuurlijke speeltoestellen nodigen kinderen uit om verschillende texturen, vormen en materialen te verkennen. Hierdoor kunnen ze hun zintuigen op een natuurlijke manier ontwikkelen. 
  2. Milieuvriendelijk: Onze natuurlijke speeltoestellen zijn gemaakt Robiniahout. Robiniahout is een hardhout met maar liefst een levensduur van meer dan 25 jaar (duurzaamheidsklasse 1). Ook heeft het hout het FSC-keurmerk. Dat voelt goed toch? 
  3. Leren van de natuur: In een natuurlijke speelruimte leren de kinderen van de wereld om hun heen. Ze leren van de flora en de fauna en zien de natuurlijke processen. Dit zorgt voor meer begrip en binding met de natuur.  
  4. Creatief en fantasierijk: Natuurlijke speeltoestellen hebben een speelse uitstraling en spelen daarmee in op de belevingswereld van kinderen. Creativiteit wordt gestimuleerd en de mooiste rollenspellen vinden plaats.  

Natuurlijke speeltoestellen van hout 

Zoals hierboven al kort gezegd zijn al onze speeltoestellen gemaakt van natuurlijke materialen, namelijk Robiniahout. Met een levensduur van meer dan 25 jaar zit u met deze houtsoort dus de aankomende jaren gebakken. Robiniahout gaat na een tijdje op een mooie manier vergrijzen en wordt zo helemaal opgenomen in de natuurlijke omgeving. Dit is een natuurlijk proces en het hout hoeft verder niet behandeld te worden. Onderhoudsvrij dus! 

Robiniahout is van zichzelf nooit recht, elke stam is uniek. Wij maken graag gebruik van deze natuurlijke vormen. Zo krijgt elk speeltoestel een speelse en natuurlijke uitstraling. Natuurlijke speeltoestellen van Robiniahout zijn ook heel robuust. Deze houtsoort is namelijk zeer hard en is hierdoor ook vandalismebestendig. Ideaal voor natuurlijke speeltoestellen in de openbare ruimte. 

Wilt u meer weten over natuurlijk speeltoestellen van natuurlijke materialen? Kijk dan op onze blogpagina over Robiniahout.

Buitenruimte-kindcentrum-Uniek-Speelprojecten

Vrijblijvende offerte

Heeft u interesse in een natuurlijk speeltoestel voor uw locatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en wij denken graag met u mee.