Ontwerp-banner
Ontwerp

Ontwerp

Speellandschap of speeltoestel

Een doordacht ontwerp waar kinderen het natuurlijk spelen beleven. Dat is ons doel. Lees op deze pagina hoe wij dat doen en voor u realiseren. 

Doordacht ontwerp speellandschap

Van looplijnen tot ruimte voor vrij spel, bij het ontwerp houden we rekening met diverse aspecten:

Al onze ontwerpen bevatten:
 

1. Spel

In een speelruimte mogen speeltoestellen en spelaanleidingen niet ontbreken. Ze maken de ruimte aantrekkelijk voor kinderen en moedigen beweging aan, terwijl de speeltoestellen inspelen op verschillende ontwikkelingsgebieden. Naast spelaanleidingen, moet er juist ook ruimte zijn voor vrij spel. Ruimte voor fantasie, rennen en fietsen.

2. Groen

Een speelruimte is pas echt af met groen zoals planten, gras, struiken en bomen. Deze zorgen voor een omgeving die fijn en veilig voelt. Kinderen kunnen in deze natuurlijke ook leren van natuurlijke elementen. Een bijkomend voordeel is dat struiken en bomen zorgen voor natuurlijk schaduw. Ook natuurlijke organische vormen, hoogte verschillen, zand, water en een moestuin vallen onze deze pijler. Natuurlijke materialen dragen bij aan een natuurlijke uitstraling. Robiniahout past perfect bij deze uitstraling. Wij maken daarom veel gebruik van Robiniahout.

3. Rust

Voor kinderen is het belangrijk om zichzelf te kunnen zijn in de speelruimte. Altijd actief spelen hoeft niet. Je even terugtrekken, zitten en ontspannen moet ook kunnen. Rust wordt gecreĆ«erd door zitelementen zoals zwerfkeien, liggende stammen, zitvlonders of een picknicktafel. De picknicktafel stimuleert buitenactiviteiten op bijvoorbeeld een kinderdagverblijf zoals samen knutselen of eten. 

Benieuw hoe we onze drie pijlers in op uw locatie toepassen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Doordacht ontwerp speeltoestel

Naast standaard speeltoestellen is het ook mogelijk om een speeltoestel op maat te ontwerpen. Deze is volledig afgestemd op uw wensen en eventueel met een specifiek thema naar keuze.

Ontmoet Cindy

"In elk ontwerp schuilt een verhaal om door kinderen ontdekt te worden!"

Cindy, onze getalenteerde landschapsontwerpster, geeft vorm aan uw wensen met haar creatieve pen. Of het nu gaat om het ontwerpen van een schoolplein, kinderopvang of camping, Cindy begrijpt feilloos de behoefte van kinderen. Deze integreert ze moeiteloos in haar ontwerpen. Ze weet groen en spel in het landschap te combineren en ontwerpt op maat gemaakte speeltoestellen. Cindy maakt uw wensen visueel zodat u alvast een voorproefje krijgt van hoe het eindresultaat eruit zal zien.

Uniek-Speelprojecten-cindy-ontwerper

Ontmoet Jan

"Speelplezier groeit, waar natuur bloeit!"

Bij ons is geen ontwerp te vinden zonder groen. Wij vinden dat alleen met beplanting het ultieme natuurlijke spelen wordt bereikt. Gelukkig weet Jan precies welke planten geschikt zijn voor in een speelruimte. Zo zorgt hij ervoor dat de speelruimte is aangekleed, kinderen zich niet bezeren en de biodiversiteit optimaal is.

Team-uniek-Speelprojecten-jan
Ontwerp-peuterspeelzaal

Vrijblijvend contact

Bent u opzoek naar een uniek en doordacht ontwerp? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek. Wij staan klaar om met u mee te denken!