Speelhuizen-stapstammen-brug-Uniek-Speelprojecten
Gerealiseerd project
Kinderdagverblijf 't Parelbosch

Robiniahouten speeltoestellen

Kinderdagverblijf 't Parelbosch

Een grote buitenruimte helemaal vernieuwen. Dat was de opdracht van Kinderdagverblijf 't Parelbosch in Eindhoven. Een opdracht waar wij heel enthousiast van werden. Het eindresultaat is een natuurlijke buitenruimte waar de kinderen zich geen moment hoeven te vervelen. Kijkt u mee?

Inspiratiegids-uniek-speelprojecten-gids
Gratis inspiratiegids
  • Ontvang branche-specifieke inspiratie
  • Ontdek de mogelijkheden
  • Bekijk gerealiseerde projecten 
  • Lees ervaringen van klanten
Onze ervaring met Uniek speelprojecten is heel goed! Het volledige project van ontwerp, realisatie, nazorg en toestelkeuring hebben we uit handen kunnen geven. Als opdrachtgever hebben we samen met Uniek Speelprojecten kunnen brainstormen over het project en is de buitenspeelruimte een prachtig resultaat. Van de kinderen, ouders, wijkbewoners en passanten krijgen we vele enthousiaste reacties. De speeltuin is per direct goed in gebruik genomen en het is werkelijk een feest om buiten te zijn!
Bas de Waal
-
Eigenaar Kinderdagverblijf 't Parelbosch

Een natuurlijke omgeving

Het geheel is aangekleed met veel groen. De planten, struiken en bloemen maken de speelruimte met robinahouten speeltoestellen compleet. Het groen zorgt ervoor dat kinderen zich fijn voelen en kunnen leren van de natuur. Waarom verliezen de bomen de blaadjes in het najaar en hoe komt het dat alles groeit?

Even niets tijdens het buitenspelen en bijvoorbeeld aan een blaadje plukken is erg goed voor kinderen. Deze buitenruimte zorgt ervoor dat kinderen hun energie kwijt kunnen door het spelen, maar geeft kinderen ook rust. In deze buitenruimte worden beide behoeftes vervuld!

Proef de sfeer van de speelruimte in de onderstaande video:

 

Leeftijdsgroep 1-4 jaar

De grotere kinderen worden meer uitgedaagd in een ander gedeelte van de buitenruimte. Hier zijn veel rollenspellen te vinden, zoals tanken en een bushalte. Daarnaast wordt de eigen fantasie geprikkeld door het speelhuisje met glijbaan. De motoriek wordt in deze ruimte onwikkeld door middel van een balanceerstructuur. 

In nog een ander gedeelte van de speelruimte bevindt zich een rijtje huisjes die zorgen voor de mooiste rollenspellen. Bak binnen in het huisje taartjes en verkoop deze door het loket. Ook is er in deze buitenruimte een avontuurlijke kuil te vinden. Kinderen kunnen op de stapstammen, door het groen, langs verschillende dieren. In deze kuil bevinden zich een robiniahouten krokodil, slang en kikker. Een ruimte die blijft prikkelen!

Stapstammen-dieren-robiniahout-Uniek-Speelprojecten

Vrijblijvend contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kinderdagverblijf? Neem dan contact met ons op en wij denken graag met u mee.