Groot-klimtoestel-buiten-klimtoestellen
Klimtoestellen

Klimtoestellen

Klimtoestellen leverbaar in veel verschillende soorten en maten. Klimtoestellen voor buiten blijven enorm populair onder kinderen. Een klimtoestel is een heerlijk speeltoestel waar kinderen hun energie op kwijt kunnen!

Inspiratiegids-uniek-speelprojecten-gids
Gratis inspiratiegids
  • Ontvang branche-specifieke inspiratie
  • Ontdek de mogelijkheden
  • Bekijk gerealiseerde projecten 
  • Lees ervaringen van klanten

Mogelijkheden klimtoestellen voor buiten

De mogelijkheden voor een klimtoestel voor buiten zijn eindeloos. Zo kan er uitstekend gevarieerd worden met verschillende hoogtes om het klimtoestel voor buiten nog aantrekkelijker te maken. Daarnaast kan er worden afgewisseld met verschillende elementen zoals een dik boottouw, tokkeltouwen, balanceerstammen, klimnetten, klimtorens van hout, klimwanden of een trap. Kinderen kunnen bijvoorbeeld aan de ene kant op het klimtoestel klimmen met een klimwand, klimmen en klauteren over de touwen en het klimtoestel afgaan met bijvoorbeeld de glijbaan of glijstang.

Het is mogelijk om een buiten klimtoestel uit te kiezen die we al eerder hebben gemaakt. Maar het is ook een optie om klimtoestellen door ons op maat te maken. Door verschillende elementen te combineren komt er altijd een uniek en verrassend ontwerp waar kinderen telkens weer uitdaging in vinden.  

Interesse in andere speeltoestellen? Kijk dan op onze pagina over speeltoestellen of watertoestellen.

Schoolplein-klimtoestellen-touwen

Klimtoestellen voor alle leeftijden

Klimtoestellen zijn geschikt voor verschillende leeftijdsgroepen. Dat heeft alles te maken met de hoogte van het klimtoestel. Is het klimtoestel wat lager dan biedt het uitdaging aan een jongere leeftijdsgroep. Zo hebben we bijvoorbeeld klimtoestellen voor peuters en kleuters. Denk bijvoorbeeld aan een kleuterhangnet voor de leeftijdsgroep drie tot en met zes jaar. De valhoogte is dan maximaal 60 cm.

Hoe hoger het klimtoestel hoe meer uitdaging. En hoe meer deze geschikt is voor een oudere leeftijdsgroep. Een hoog en groot klimtoestel met meerdere elementen kan dan valhoogte hebben van 250 cm. De leeftijdsgroep zes tot en met twaalf jaar vindt een groot klimtoestel fantastisch!

Maar er zijn ook klimtoestellen die voor een hele brede leeftijdsgroep geschikt zijn. Zo is een klimwand geschikt voor kinderen vanaf twee tot en met twaalf jaar. Door af te wisselen met hoogtes is het klimtoestel of de klimtoren van hout interessant voor meerdere leeftijden. Daarmee zit u dus altijd goed! 

Klimtoestel-groot-buiten-balanceren

Gerealiseerde projecten klimtoestellen:

Kinderdagverblijf 't Krobbehiem
Camping De Grevelingen
Basisschool Op De Heuvel

Klimtoestellen voor elke branche

Klimtoestellen passen perfect in de buitenruimtes van verschillende branches. Denk bijvoorbeeld aan een klimtoestel op het schoolplein om lekker te kunnen rauzen in de pauze. Veel klimtoestellen zijn geschikt voor op een schoolplein. De zeskantklimmer blijft een klassieker en zien we daar vaak terug. Ook een klimtoestel op het speelveld van een camping of vakantiepark doet het altijd erg goed.

Maar ook op een kinderboerderij, in de openbare ruimte en bij een kinderopvang. Een klimtoestel kan altijd en overal. De grote aantrekkingskracht zorgt ervoor dat kinderen er direct naar toe rennen!
 

Goed voor ontwikkeling

Een klimtoestel voor buiten speelt uitstekend in op de ontwikkeling van kinderen. In de klimtoestellen komt namelijk altijd een stukje balanceren terug. Dit is erg goed voor de ontwikkeling van de motorische vaardigheden. Ook de creatieve ontwikkeling komt aan bod. Zo gaan kinderen niet zomaar over de brug, nee er zwemmen namelijk krokodillen onder. Hoe spannend is dat! En als ik dan aan de andere kant ben, hoe kom ik er dan weer vanaf? Zegt mijn ruimtelijk inzicht dat ik kan springen of dat net te hoog? Dat is weer erg goed voor de cognitieve ontwikkeling.

Tijdens het spelen met elkaar ontwikkelen kinderen altijd op sociaal gebied. Rollenspellen en samenwerken zijn bijvoorbeeld erg goed voor de sociale ontwikkeling.

Klimtoestellen dagen kinderen uit. Kinderen verleggen hun grenzen en durven gaandeweg steeds meer!

Veiligheid klimtoestel

Als het gaat over de hoogte van een klimtoestel voor buiten dan is de ondergrond erg belangrijk. De moet namelijk de juiste valdemping hebben. Denk bij een ondergrond bijvoorbeeld aan gras, kunstgras, schors of natuurlijk speelzand. In de keuze voor de juiste ondergrond denken wij graag met u mee!

Klimtoestel-hout-speelnet

Vrijblijvende offerte

Heeft u interesse in een klimtoestel voor uw locatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en wij denken graag met u mee.