Speeltoren-glijbaan-robinia-brug-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten
Blog

4 tips voor natuurlijk spelen op een camping

4 tips voor

natuurlijk spelen op een camping

Natuurlijke speeltoestellen op een camping of vakantiepark, dat zien we steeds vaker. Heeft u ook interesse in natuurlijke speeltoestellen op uw camping? Lees dan snel verder! We delen namelijk onze vier tips om de ultieme natuurlijke speelruimte op uw camping of vakantiepark te realiseren.

Inspiratiegids-uniek-speelprojecten-gids
Gratis inspiratiegids
 • Ontvang branche-specifieke inspiratie
 • Ontdek de mogelijkheden
 • Bekijk gerealiseerde projecten 
 • Lees ervaringen van klanten

Waarom natuurlijke speeltoestellen?


Wij geven in deze blog onze vier tips om op uw camping of vakantiepark een natuurlijke speelruimte te realiseren. Het materiaal, de omgeving, alles moet kloppen om uiteindelijk uw gasten zo goed mogelijk te vermaken! Maar waarom juist met natuurlijke speeltoestellen? Daar geven we graag antwoord op:

 • De natuurlijke uitstraling zorgt voor rust en laat dat nu precies zijn waar uw bezoekers voor komen, rust!
 • In de vaak al groene omgeving van de camping komt de natuurlijke uitstraling van de speeltoestellen goed tot zijn recht.
 • Natuurlijke speeltoestellen van Acacia Robiniahout zijn onderhoudsvriendelijk. Zie nog veel meer voordelen van dit materiaal bij tip 1.
 • Kinderen voelen zich fijn in een natuurlijke omgeving en kunnen leren van de natuur.
Belevingswal-Camping-de-Vledders-Uniek-Speelprojecten

Tip 1: Maak gebruik van natuurlijke speeltoestellen van Acacia Robiniahout

Als u het ons vraagt dan is een natuurlijke speelruimte het beste te realiseren met speeltoestellen van Acacia Robiniahout. Deze houtsoort heeft een natuurlijke en speelse uitstraling. De speelse uitstraling komt doordat het hout nooit recht is en hier maken wij graag gebruik van!

In ons uitgebreide assortiment met Acacia Robinia zijn speeltoestellen te vinden voor de kleine camping, maar ook voor de grotere vakantieparken. Ons assortiment varieert van speelhuizen tot speeltorens, van waterbanen tot kabelbanen en van schommels tot speelbomen. Als uw wens nog niet bestaat dan gaan wij hier graag mee aan de slag. De speeltoestellen kunnen wij namelijk op maat maken. Op deze manier is het speeltoestel perfect afgestemd op uw camping. 

Voordelen Acacia Robinia:

 • Slijtvast;
 • Natuurlijke uitstraling;
 • Onderhoudsvriendelijk;
 • Duurzaamheidsklasse 1;
 • Geschuurd en splintervrij;
 • Levensduur van ruim 25 jaar.

Lees onze blog over Robiniahout.

Tip 2: Voeg groen toe aan de speelruimte

Vaak is er op een camping of vakantiepark al veel groen te vinden. Het speelveld is vaak voorzien van gras, om het speelveld staan vaak bomen en verschillende vakantiehuizen/kampeerplekken zijn vaak gescheiden door middel van struiken. Een ideale groene omgeving om lekker tot rust te komen. Speeltoestellen van Acacia Robiniahout passen perfect in dit groene landschap en maken het plaatje compleet.

Ook om de speeltoestellen kan extra groen worden toegevoegd om de speelruimte nog natuurlijker te maken en extra beleving te geven. Denk bijvoorbeeld aan bosjes voor de ideale verstopplek of een natuurlijk omheining van de speelruimte.

Tip 3: Maak gebruik van natuurlijke hoogteverschillen

De natuurlijke speelruimte wordt nog natuurlijker en speelser door hoogte verschillen aan te brengen. Zo wordt er een vallei achtige omgeving gecreëerd waar kinderen graag van de heuvels rennen. Als een speeltoestel op een talud wordt geplaatst krijgt het de aandacht die het verdient en wordt het een echte eyecatcher. 

Daarnaast zijn deze hoogte verschillen ideaal om een zand en water vallei te creëren, hierover meer bij tip 4. 

Tip 4: Natuurlijker kan niet, gebruik zand en water

Natuurlijke materialen, dat zijn natuurlijk zand en water. En laten kinderen hier nu eens dol op zijn. Vooral als ze worden gecombineerd. Kliederen met zand en water: soep maken met water en kastelen bouwen met zand. Heerlijk! Deze natuurlijke materialen zorgen ervoor dat kinderen meer binding krijgen met de natuur en dat zij hun fantasie in de vrije loop kunnen laten.

Een zand-en waterbaan is perfect voor op een camping of vakantiepark. Denk bijvoorbeeld aan een waterbaan bij het meer van het vakantiepark of een waterbaan op het speelveld van de camping. 

Speeltoestellen-glijbaan-rvs-Uniek-Speelprojecten

Vrijblijvend contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw camping of vakantiepark? Neem dan contact met ons op en wij denken graag met u mee.