Natuurlijke speeltoestellen op een camping

Natuurlijke speeltoestellen van Robiniahout

Natuurlijke speeltoestellen op een camping of vakantiepark, dat zien we steeds vaker. Heeft u ook interesse in natuurlijke speeltoestellen op uw camping? Lees dan snel verder! We delen namelijk onze vier tips om de ultieme natuurlijke speelruimte op uw camping of vakantiepark te realiseren.

Tip 1: Natuurlijk speeltoestellen van Acacia Robinia hout

Als u het ons vraagt dan is een natuurlijke speelruimte het beste vorm te geven met speeltoestellen van Acacia Robinia hout, zie bovenstaande foto. Dit materiaal heeft een natuurlijke uitstraling, het heeft namelijk een mooie houtkleur. Het leuke van Acacia Robinia is dat het hout nooit recht is, dit geeft een natuurlijke uitstraling.

Acacia Robinia hout is Europees hardhout en heeft een levensduur van ruim 25 jaar. Op deze manier zijn de speeltoestellen duurzaam en kunnen u en uw gasten er heel lang van genieten. Voor elke boom die wordt gekapt, wordt een nieuwe geplant. Een heel fijn idee! Uiteraard is het hout voorzien van het FSC keurmerk.

In ons uitgebreide assortiment met Acacia Robinia zijn speeltoestellen te vinden voor de kleine camping, maar ook voor de grotere vakantieparken. Ons assortiment varieert van speelhuizen tot speeltorens, van waterbanen tot kabelbanen en van schommels tot speelbomen. Als uw wens nog niet bestaat dan gaan wij hier graag mee aan de slag. De speeltoestellen kunnen wij namelijk op maat maken. Op deze manier is het speeltoestel perfect afgestemd op uw camping. 

Voordelen Acacia Robinia:

  • Slijtvast;
  • Natuurlijke uitstraling;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Duurzaamheidsklasse 1;
  • Geschuurd en splintervrij;
  • Levensduur van ruim 25 jaar.

Tip 2: Natuurlijk mag groen niet ontbreken

Vaak is er op een camping of vakantiepark al veel groen te vinden. Het speelveld is vaak voorzien van gras, om het speelveld staan vaak boven en verschillende vakantiehuizen/kampeerplekken zijn vaak gescheiden door middel van struiken. Een ideale groene omgeving om lekker tot rust te komen. Speeltoestellen van Acacia Robinia passen perfect in dit groene landschap en maken het plaatje compleet.

Ook om de speeltoestellen kan extra groen worden toegevoegd om de speelruimte nog natuurlijk te maken en extra beleving te geven. Denk bijvoorbeeld aan bosjes voor de ideale verstopplek of een natuurlijk omheining van de speelruimte.

Tip 3: Natuurlijke hoogte verschillen

De natuurlijke speelruimte wordt nog natuurlijker en speelser door hoogte verschillen aan te brengen. Zo wordt er een vallei achtige omgeving gecreëerd waar kinderen graag van de heuvels rennen. Als een speeltoestel op een talud wordt geplaatst krijgt het de aandacht die het verdient en wordt het een echte eyecatcher. 

Daarnaast zijn deze hoogte verschillen ideaal om een zand en water vallei te creëren, hierover meer in de volgende tip, tip 4. 

Tip 4: Natuurlijker kan niet: zand en water

Natuurlijke materialen, dat zijn natuurlijk zand en water. En laten kinderen hier nu eens dol op zijn. Vooral als ze worden gecombineerd. Kliederen met zand en water: soep maken met water en kastelen bouwen met zand. Heerlijk! Deze natuurlijke materialen zorgen ervoor dat kinderen meer binding krijgen met de natuur en dat zij hun fantasie in de vrije loop kunnen laten.

Een zand-en waterbaan is perfect voor op een camping of vakantiepark. Denk bijvoorbeeld aan een waterbaan bij het meer van het vakantiepark of een waterbaan op het speelveld van de camping. 

1