Camping-robinia-waterbaan-Uniek-Speelprojecten
Zand- en waterspeelruimte

Zorgt voor veel avontuur

De perfecte combinatie

Een speelruimte met zand en water

Misschien is spelen met zand en water wel het allerleukst! De fantasie in de vrije loop laten en lekker kliederen. Er zijn veel verschillende opties om dit op uw locatie mogelijk te maken. Kom erachter in deze blog!

Inspiratie-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten
Gratis inspiratiegids
  • Inspiratie voor uw speelruimte
  • Op uw gemak bladeren door alle mogelijkheden
  • Bekijk eenvoudig onze speelthema’s, gerealiseerde projecten en lees klantverhalen

De meerwaarde van een zand- en waterspeelplaats

Bouwen met zand of soep maken met water: kinderen kunnen op een zand- en waterspeelplaats al hun fantasie kwijt. Naast het fantasierijk spelen, is het een groot voordeel dat een zand- en waterspeelplaats een natuurlijke speelplek creëert. Onze ervaring leert dat kinderen hier veel meer ontdekken dan in een “gewone” speelruimte. De zintuigen worden in deze speelplaats volop geprikkeld en rollenspellen zijn er in overvloed. Tevens is een zand- en waterspeelplaats makkelijk rolstoel vriendelijk te maken.
 

Zand en water voor alle leeftijden

De zand- en waterspeelplaats biedt een hoge speelwaarde voor verschillende leeftijden. Oudere en jongere kinderen zullen zich uren vermaken. Een toezichthouder is niet nodig op deze plek omdat er geen verdrinkingsgevaar is.

Zand- en waterspeeltoestellen

We hebben verschillende zand- en waterbanen van hout en metaal in ons assortiment. U kunt bij een zand- en waterbaan denken aan een baan met verschillende goten en een speeltafel voor zand en water. De zand en waterbaan is eenvoudig zelf samen te stellen. Ook is het mogelijk om de grond erbij te betrekken. Met dammetjes, zwerfkeien en geultjes is kliederplezier gegarandeerd! 

De zand- en waterspeelruimte is makkelijk uit te breiden met bijvoorbeeld meer goten, keien of houten stammen. Maar ook speeltoestellen zoals een zandbak, zand en water tafel, of zandspeelwerkplaats met takel maken de speelruimte compleet. Op deze manier is het mogelijk om de kosten te spreiden en uiteindelijk een zand- en waterplaats te creëren waar geen kind meer bij vandaan is te houden. Uiteraard zijn al onze zand- en water speeltoestellen geschikt voor de openbare ruimte (EN 1176).

Naast het creëren van een zand- en waterbaan/plaats is het ook mogelijk om gebruik te maken van een bestaand water. Denk bijvoorbeeld aan een houten speelstructuur of trekvlot over het water.
 

Zonder waterpomp geen complete waterbaan speeltuin

Een waterpomp is natuurlijk onmisbaar bij een zand- en waterspeelplaats. De waterpompen zijn aangesloten op het leidingwater of kunnen door middel van een puls in het grondwater voorzien worden van water. Nog wat voordelen van een waterpomp op een rij:
-    Een waterpomp van RVS heeft 10 jaar garantie;
-    Laag water gebruik én verbruik.
-    Water makkelijk op te pompen (ook door kleine kinderen);
-    Waterpomp geschikt voor alle terreinen ongeacht de diepte van het grondwater;
-    Er stroomt nooit onbedoeld water weg, er komt alleen water uit de pomp als er gepompt wordt.

Tips van Uniek Speelprojecten

  • Maak de waterpomp toegankelijk voor alle leeftijden door een Robinia houten pompvlonder onder de pomp te monteren zodat de kinderen hoger staan;
  • De Robinia houten watergoten kunnen ook fungeren als knikkerbaan;
  • Creëer in de buurt van de waterspeelplaats een wasplaats voor de handen en voeten. Dit kan in de vorm van een kraan met drukknop of met een spoelbak. Maak het plaatje compleet door hierbij natuurlijke materialen te gebruiken zoals een uitgeholde boomstam of een stenen spoelbak;
  • Varieer in de waterbaan met de richting van de goten en met verschillende hoogtes. Op deze manier creëert u zones voor grote en kleine kinderen;
  • Wilt u volledig ontzorgt worden? Naast leveren en monteren is ook een onderhoudscontract bij ons mogelijk!
     
Speelplaats-waterbaan-leidingwater-Uniek-Speelprojecten

Vrijblijvend contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw buitenruimte? Neem dan contact met ons op en wij denken graag met u mee.

Laat je door ons inspireren: Ja, stuur mij een gratis inspiratiegids!
Inspiratie-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten