Groen-school-plein-speeltoestel
Houten speeltoestellen

Houten speeltoestellen

Een houten speeltoestel voegt meerwaarde toe aan elke buitenruimte. Groot, klein of in een bepaald thema, de mogelijkheden met houten speeltoestellen voor buiten zijn eindeloos. Ontdek meer op deze pagina!

Inspiratiegids-uniek-speelprojecten-gids
Gratis inspiratiegids
  • Ontvang branche-specifieke inspiratie
  • Ontdek de mogelijkheden
  • Bekijk gerealiseerde projecten 
  • Lees ervaringen van klanten

Waarom een houten speeltoestel?

Wij leveren alleen professionele speeltoestellen die van hout zijn gemaakt. Dit doen wij niet alleen omdat wij de uitstraling van het hout fantastisch vinden, maar ook omdat we alles van hout kunnen maken. Van een eenvoudige wipwap, tot een reusachtige speeltoren. Niets is te gek en zo kunnen we elke wens vervullen. Een klein speeltoestel voor buiten in een kleine ruimte of een groot houten speeltoestel als de ruimte er is. Natuurlijk combineren we deze twee opties ook graag maken we een geweldig speellandschap.

Speeltoren-robiniahout-bochtglijbaan-rvs

Voordelen van houten speeltoestellen

1. Natuurlijke uitstraling
Houten speeltoestellen hebben een warme en natuurlijke uitstraling die perfect past in elke buitenomgeving. Het hout zorgt voor een verbinding met de natuur. De natuurlijke uitstraling en de kleur van hout creëren een visueel aantrekkelijk speelgebied dat zowel kinderen als volwassenen aanspreekt.

2. Duurzaam
Hout is een extreem duurzaam materiaal dat, mits er goed mee om wordt gegaan, jaren meegaat. In tegenstelling tot metalen speeltoestellen, die na verloop van tijd kunnen gaan roesten en verzwakken, behouden houten speeltoestellen hun sterkte. Houten speeltoestellen zijn bestand tegen diverse weersomstandigheden, van felle zon tot hevige regenbuien, zonder hun kwaliteit te verliezen. Dit betekent minder vervanging en lagere kosten op de lange termijn.

3. Goed te bewerken
Hout is een veelzijdig materiaal dat gemakkelijk kan worden bewerkt en aangepast aan specifieke wensen. Of u nu een speeltoestel wilt dat perfect past bij de beschikbare ruimte of een ontwerp dat aansluit bij een bepaald thema, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bij Uniek Speelprojecten kunnen we houten speeltoestellen voor buiten personaliseren met unieke details, namen of kleuren, zodat elk toestel echt uniek is en past bij de persoonlijkheid uw locatie.

4. Meer karakter
Met de tijd krijgt hout meer karakter. In plaats van te verouderen, wordt het mooier en unieker. De natuurlijke verwering van hout zorgt voor een tijdloze en authentieke uitstraling die bijdraagt aan de visuele waarde van het speeltoestel.

5. Weinig onderhoud
Een van de grootste voordelen van robinia houten speeltoestellen is dat ze weinig tot geen onderhoud vereisen. Robiniahout is zeer sterk en heeft geen specifieke behandeling nodig. De speeltoestellen van deze robuuste houtsoort gaan maar liefst 20 tot 25 jaar mee.

Waterspeelplaats-waterbaan-natuurlijk-spelen

Gerealiseerde projecten met robinia hout

Kinderboerderij De Bollekeshoef
Kinderdagverblijf De Paddestoel
Montessorischool Delft

Houten speeltoestel voor buiten

Onze speeltoestellen voor buiten zijn vervaardigd van de zeer robuuste houtsoort robiniahout. Dit hout staat bekend om zijn uitzonderlijke duurzaamheid en bestendigheid tegen diverse weersomstandigheden. Dankzij deze eigenschappen zijn onze speeltoestellen uitermate geschikt als houten speeltoestel voor buiten.

Robiniahout biedt niet alleen weerstand tegen regen, wind en zon, maar ook tegen insecten en andere vormen van aantasting. Hierdoor behouden de toestellen hun stevigheid, zelfs na jarenlange blootstelling aan de genoemde invloeden. De speeltoestellen zijn zo robuust dat ze zelfs in het water geplaatst kunnen worden zonder kwaliteitsverlies. Dit benadrukt de hoge kwaliteit en duurzaamheid van ons houten speeltoestel. Kijk voor meer informatie ook op onze pagina over robiniahout.

Houten speeltoestel voor elke branche

Of het nu gaat om een houten speeltoestel in de buitenruimte van een kinderopvang, een speeltoestel op een schoolplein of voor op een camping, een houten speeltoestel past overal. Het past perfect in de natuurlijke omgeving óf het maakt de omgeving natuurlijk. De houten speeltoestellen zijn bij ons altijd gecertificeerd en zijn daarom geschikt voor openbaar gebruik.

De houten speeltoestellen voor buiten spelen in op verschillende ontwikkelingsgebieden. Denk bijvoorbeeld aan balanceren over de houten balken, wat heel goed is voor de motorische vaardigheden. Of neem de sociale vaardigheden, samenwerken om aan de overkant te komen met het houten trekvlot of een rollenspel in het speelhuis. Ook de creatieve ontwikkeling wordt flink geprikkeld door onze houten speeltoestellen.

Speeltoren-camping-touwen-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten

Vrijblijvend contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een houten speeltoestel in uw buitenruimte? Neem dan contact met ons op en wij denken graag met u mee.