Robiniahouten-zandbak-buitenkeuken-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten
Blog

Dé 10 perfecte speeltoestellen voor kinderopvang

Dé 10 perfecte 

Speeltoestellen voor kinderopvang

Op zoek naar speeltoestellen voor kinderopvang? Wij hebben een handig overzicht samengesteld met dé tien perfecte speeltoestellen. Ook lichten we graag toe waarom deze nu zoveel toevoegen aan de speelruimte. Scroll snel verder!

Inspiratiegids-Uniek-Speelprojecten
Gratis inspiratiegids
 • Inspiratie voor uw speelruimte
 • Op uw gemak bladeren door alle mogelijkheden
 • Bekijk eenvoudig onze speelthema’s, gerealiseerde projecten en lees klantverhalen

Dé perfecte speeltoestellen voor kinderopvang:

 1. Rollenspelhuis
 2. Wiebelbrug
 3. Babybox
 4. Tankstation
 5. Speelhuis met glijbaan
 6. (Heuvel) glijbaan
 7. De Hummelberg 
 8. Buitenkeuken
 9. Struinbos
 10. Moestuin
 11. Extra tip! 

1. Rollenspelspeelhuis

Als eerste het rollenspelhuisje: onmisbaar bij een kinderdagverblijf! Dit huisje is een klein huisje speciaal voor kleine kinderen. Het huisje geeft van zichzelf al een flinke aanzet voor een mooi rollenspel. Ook zijn er meerdere elementen aanwezig die dit nog meer stimuleren, denk hierbij aan het uithangbord, het loket, het bankje binnenin en de ramen. Rollenspellen zijn heel goed voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Zo leren kinderen te luisteren, elkaar de ruimte te geven en interesse te tonen. Ook kunnen kinderen tijdens een rollenspel hun fantasie laten gaan.

2. Wiebelbrug

Een wiebelbrug daagt kinderen uit en is goed voor de ontwikkeling van de motoriek. De brug kan op verschillende manieren worden toegepast. Denk aan een brug in een dal, aan een speelhuis vast of als onderdeel van een balanceerstructuur. Een brug die nooit gaat vervelen!

3. Babybox

Perfect voor de allerkleinste: een afgesloten box gemaakt van robiniahouten omheining. De box zorgt voor veel veiligheid doordat de baby’s een eigen afgesloten zone hebben. Uiteraard plaatsen we wel een poortje zodat de box toch eenvoudig open en dicht kan. De ervaring leert dat de leidsters van het kinderdagverblijf de box erg handig vinden, baby’s spelen veilig en de leidsters kunnen makkelijk over het hekje heen stappen. Kunstgras is een fijne ondergrond voor deze box. De box kan worden aangekleed met een lage balanceerstructuur of een voelwand. 
 

4. Tankstation

Even langs het tankstation met de skelter of de fiets tijdens het buitenspelen. Fantasie wordt hier in de vrije loop gelaten. Voor je het weet is het geen tankstation meer en is de slang een microfoon! Ook hier ontstaan de mooiste rollenspellen. Het tankstation is voor elke buitenruimte een waardevolle toevoeging, zeker ook voor een buitenruimte met een verkeersplein.

5. Speelhuis met glijbaan

Een speelhuis op een verhoging met verschillende uitdagingen. De kinderen kunnen via de stapstammen op het talud het speelhuis betreden of middels de trap met leuning. Vervolgens kan er worden gespeeld in het speelhuis en via de glijbaan kunnen de kinderen het speelhuis weer verlaten. 

6. (Heuvel) glijbaan

Een glijbaan is tijdloos en blijven kinderen leuk vinden. Uiteraard kan er worden gekozen voor een glijbaan zoals we hem allemaal kennen. Maar een leuke en originele optie is de heuvelglijbaan. Deze wordt bevestigd op een speelheuvel. Kinderen kunnen de heuvel bijvoorbeeld op met een stammentrap en vervolgens naar beneden met de glijbaan. Een glijbaan is heel goed voor de motorische ontwikkeling. 

7. De Hummelberg

Speciaal voor kinderdagverblijven hebben wij een speelheuvel ontwikkeld met heel veel speelwaarde. Het is een speelheuvel geworden waarover is nagedacht, door professionals en verschillende kinderdagverblijven. Groen wordt gecombineerd met verschillende speelelementen zoals: een kruiptunnel, een klimwand, een stammentrap en een loket. Uiteraard mag een heuvelglijbaan niet ontbreken op deze heuvel, die komt uit in de aangrenzende zandbak. De Hummelberg is een speelheuvel met heel veel pluspunten.

8. Buitenkeuken

Een kleinere speelruimte meer waarde geven? Dan is de compacte robiniahouten buitenkeuken perfect. Kinderen raken niet uitgespeeld, dit komt mede door de leuke details. Denk hierbij aan het gasfornuis, de wasbak en natuurlijk het zeeppompje. De speelkeuken kan worden geplaatst op tegels en zand. Ook kan de keuken geplaatst worden in een zandbak.
 

9. Struinbos

Lekker rennen, verstoppen en fietsen. Dat kan allemaal in een avontuurlijk struinbos! Met een pad en hogere struiken wordt dit bos eenvoudig gecreëerd. Het struinbos past perfect in een natuurlijke buitenruimte. Een wilgentunnel is de perfecte toegangspoort van een struinbos. 

10. Moestuin

Kinderen kunnen veel leren van de natuur. Hoe kan het dat iets groeit en wat gebeurt er als ik dat niet doe? Wat doen die bijen en andere insecten? Ook ontwikkelen de kinderen respect voor de natuur. Op verschillende manieren kan eenvoudig een moestuin worden gerealiseerd. Denk aan moestuinbakken of een stukje grond met houten boomstammen als rand. 
 

Extra tip:

De buitenruimte is pas echt compleet met groen zoals planten, bomen en struiken. Een bijkomend voordeel is dat de bomen ook voor natuurlijke schaduw zorgen. Is dit niet mogelijk? Dan is een schaduwdoek een uitkomst. Zo wordt de ideale buitenruimte gecreëerd. 

Kinderdagverblijf-natuurlijk-groen-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten

Vrijblijvend contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kinderdagverblijf? Neem dan contact met ons op en wij denken graag met u mee.