IMG_2427
Speelproject in beeld:

Kinderdagverblijf Bibalou

Robiniahouten speeltoestellen

voor Kinderdagverblijf Bibalou

Robiniahouten speeltoestellen zorgen voor een natuurlijk uitstraling midden in de stad Den Haag. Kijkt u mee naar het eindresultaat?

Inspiratiegids mockup
Gratis inspiratiegids
  • Inspiratie voor uw speelruimte
  • Op uw gemak bladeren door alle mogelijkheden
  • Bekijk eenvoudig onze speelthema’s, gerealiseerde projecten en lees klantverhalen

Het ontwerp

Tijdens de ontwerpfase is gekeken naar een praktische indeling, de ontwikkelingsgebieden en speelwaarde. Daarnaast moeten de leidsters goed overzicht kunnen houden op de spelende kinderen. De zandbak staat centraal in het midden van de ruimte en is daarmee gelijk een rotonde voor rijdend speelgoed. Er zijn organische vormen toegevoegd die een natuurlijke uitraling geven. In de hoek is een plek gecreëerd waar kinderen kunnen zitten/rusten.

Robiniahouten speeltoestellen

In de babybox ligt zacht en val dempend kunstgras (geschikt voor baby’s) en staat een balanceerstam om de motoriek van de kleinste te ontwikkelen. Het speelhuis is speciaal ontworpen voor het kinderdagverblijf en past perfect in de hoek. Alle speeltoestellen en elementen zijn gemaakt van robiniahout zodat het geheel zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Het geplaatste schaduwdoek op robiniahouten palen overdekt een groot gedeelte van de buitenruimte waardoor de kinderen ook met warme dagen gebruik kunnen maken van de speelruimte.  
 

IMG_2449

Meer inpsiratie?

Benieuwd naar meer speeltoestellen voor kinderdagverblijf? Lees dan onze blog met dé 10 perfecte speeltoestellen voor kinderopvang.