Schoolplein-Speeltoestellen-Klimparcours-Uniek-Speelprojecten
Blog

Alles over de jaarlijkse inspectie van speeltoestellen

Veiligheid voorop

Inspectie speeltoestellen

Na het plaatsen van speeltoestellen in de openbare ruimte is het belangrijk om de speeltoestellen veilig te houden. Een jaarlijkse inspectie met onderhoud helpt daarbij. In deze blog leest u daar alles over.

Jaarlijkse inspectie speeltoestellen

Alle speeltoestellen in de openbare ruimte moeten worden gekeurd. De beheerder van de speelruimte ontvangt hier vervolgens een certificaat voor. De speeltoestellen zijn veilig en het speelplezier kan beginnen. 

Daarna is het noodzakelijk de speeltoestellen veilig te houden. De beheerder van de speeltoestellen is hiervoor verantwoordelijk. Als de speeltoestellen veilig zijn is dat voor de beheerder een fijne gedachte, maar ook zeker voor de eindgebruiker van de speeltoestellen. Daarom adviseren wij de speeltoestellen minimaal één keer per jaar jaarlijks te laten inspecteren. De speeltoestellen en valondergronden worden dan jaarlijks volgens de WAS- en NEN-EN 1176 normen geïnspecteerd.

Wilt u meer informatie over de jaarlijkse inspectie van speeltoestellen of een jaarlijkse inspectie bij ons inplannen? Wij helpen u graag! Neem vrijblijvend contact op.

De jaarlijkse inspectie gaat als volgt in zijn werk:

  1. U heeft zelf een controle/beheerplan of wij stellen deze voor u op;
  2. Wij komen op locatie om de speeltoestellen te inspecteren. Ons advies is om dit jaarlijks te doen;
  3. Eventuele kleine onderhoudswerkzaamheden/reparaties lossen wij direct tijdens de inspectie voor u op, denk hierbij aan het aandraaien van bouten en moeren of kleine reparaties zoals splinters verwijderen;
  4. Eventuele grotere reparaties gaan altijd in overleg en worden vervolgens ingepland;
  5. Het logboek of actueel dossier wordt door ons bijgewerkt en vervolgens ontvangt deze zodat u altijd kunt aantonen dat uw speeltoestellen veilig zijn.

Wilt u meer weten over de keuring van speeltoestellen? Bekijk dan onze blog: Alles over de keuring van speeltoestellen.

Schoolplein-speeltoestel-glijbaan-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten

Vrijblijvend contact

Heeft u vragen over de inspectie van speeltoestellen of wilt u een jaarlijke inspectie inplannen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Laat je door ons inspireren: Vraag gratis inspiratiegids aan
Inspiratiegids-uniek-speelprojecten-gids