Spelen met hoogteverschillen en

Robiniahouten speeltoestellen

De buitenruimte bij kinderopvang 't Hofje was aan verandering toe! Daarmee zijn we aan de slag gegaan en hebben met het bestaande hoogteverschil de ruimte zo goed mogelijk benut. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen hier spelen en medewerkers hebben altijd goed overzicht. Kijk snel verder voor het hele project!

Inspiratiegids mockup
Gratis inspiratiegids
  • Inspiratie voor uw speelruimte
  • Op uw gemak bladeren door alle mogelijkheden
  • Bekijk eenvoudig onze speelthema’s, gerealiseerde projecten en lees klantverhalen
De nieuwe speelplek is echt heerlijk! Alle kinderen (behalve de baby’s) spelen erin, dus niet alleen de oudere kids. Met het heerlijke weer van de afgelopen tijd is het dan ook volop genieten! De afwerking van het muurtje, wat te scherp was, heeft een goede zitplaats voor de kinderen en de leidsters opgeleverd. Dat draagt zeker bij tot het succes. En vanmiddag stonden er een hele rij schoentjes op deze planken, terwijl de kinderen op hun blote voetjes in en rond de zandbak aan het spelen waren. Het is echt super!
Marja Wagemakers
-
Eigenaresse Kinderopvang 't Hofje

Speelcombinatie voor uren speelplezier

Met deze speelcombinatie kunnen kinderen zich uren vermaken! Het bestaande hoogteverschil is gebruikt als basis waarbij veel speelwaarde is toegevoegd. Zo kunnen kinderen met het trappetje omhoog en omlaag klimmen. De leuningen zorgen voor extra houvast, zodat ook de kleinsten mee kunnen doen. In de wand zitten draaibare schijven, een zandkoker, zeef, zandtakel, telescoop, stuurwiel en glijbaan. Deze elementen zorgen voor verbinding en samenspel!

Onderhoudsvriendelijke ondergrond

De rubbervloer zorgt niet alleen voor kleur, maar geeft ook extra speelwaarde door de blauwe rivier die onder het parcours door stroomt. Daarnaast is de rubbervloer onderhoudsvriendelijk, waterdoorlatend en zorgt voor een zachte ondergrond.  

Beweegbare elementen

Op de speelcombinatie zitten een aantal beweegbare vormen welke bijdragen aan de sensomotorische ontwikkeling van kinderen. De schijven zijn op verschillende manieren te draaien, zodat er telkens weer andere patronen ontstaan. 

Afwerking (zit)muur

Het bestaande muurtje had scherpe randen, waardoor het voor de kinderen en medewerkers niet fijn was om op te zitten. De randen zijn, passend bij de natuurlijke uitstraling, afgewerkt met hout.

DSC_0580

Vrijblijvend contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kinderdagverblijf? Neem dan contact met ons op en wij denken graag met u mee.