Buitenruimte-kindcentrum-Uniek-Speelprojecten
Gerealiseerd project
Kindcentrum Broeckie

Natuurlijke buitenruimte

Kindcentrum Broeckie

Een natuurlijke buitenruimte waarin wij mee mochten denken vanaf de start van het project. Het eindresultaat is prachtig! Scroll snel verder om dat te bekijken!

Inspiratiegids-uniek-speelprojecten-gids
Gratis inspiratiegids
  • Ontvang branche-specifieke inspiratie
  • Ontdek de mogelijkheden
  • Bekijk gerealiseerde projecten 
  • Lees ervaringen van klanten

Van start tot realisatie

Vanaf de start van de realisatie van dit kindcentrum zijn wij betrokken bij het project. Van een lege vlakte naar een kindcentrum met natuurlijke buitenruimte. En dat is meer dan gelukt al zeggen we het zelf. Het is voor ons en de klant erg fijn om er al zo vroeg bij betrokken te zijn. Zo kunnen we in het ontwerp al goed rekening houden met verschillende zaken. Denk hierbij aan werkzaamheden die we doen zoals de aanleg van de riolering, het hekwerk, het grondwerk en de verdeling van de verschillende zones.

Natuurlijke buitenruimte

Het was een grote wens van de klant om de buitenruimte zo natuurlijk mogelijk in te richten. En laten we dat nu het aller liefste doen! We hebben gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals speeltoestellen van Robiniahout. Ook is er beplanting aangebracht, zijn er veel organische vormen en natuurlijke hoogte verschillen. In een natuurlijke buitenruimte wordt de biodiversiteit bevorderd en kunnen kinderen het ultieme natuurlijk spelen ervaren.

Ontwikkelingsgebieden kinderen

Elke zone van de buitenruimte is gericht op een bepaalde leeftijdsgroep. Alle zones spelen in op de verschillende ontwikkelingsgebieden van de kinderen. Zo zorgen onder andere de speeltorens voor de mooiste rollenspellen. De sociale ontwikkeling wordt hiermee gestimuleerd. In de gerealiseerde verkeerstuin maken de kinderen kennis met verschillende regels. Dit is goed voor de cognitieve ontwikkeling. En natuurlijk is het buitenspelen heel goed voor de motorische ontwikkeling.
 

Veel speelwaarde 

Deze natuurlijke buitenruimte zit boordevol speelwaarde. Zand- en waterspel worden bijvoorbeeld met elkaar gecombineerd. Daarnaast zorgen de speeltorens en elementen zoals de bushalte en het tankstation voor de mooiste rollenspellen. De kinderen hoeven zich in deze buitenruimte geen moment te vervelen. Ondertussen hebben de leidsters goed overzicht over het plein en de kinderen, want ook hier is in het ontwerp rekening mee gehouden.
 

Verkeersplein-Uniek-Speelprojecten

Vrijblijvend contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een natuurlijke buitenruimte voor uw kinderdagverblijf of kindcentrum? Neem dan contact met ons op en wij denken graag met u mee.