Speelstructuur-school-balanceren-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten
Scholen

Ook buiten kinderen laten leren

Speeltoestellen voor een schoolplein

Bent u op zoek naar speeltoestellen voor schoolplein? Wij staan klaar om u te helpen! Of het nu gaat om een los speeltoestel voor een schoolplein, vergroening, of de complete herinrichting van het schoolplein. Wij bieden oplossingen op maat. Neem snel een kijkje op deze pagina!

Inspiratiegids-uniek-speelprojecten-gids
Gratis inspiratiegids
  • Ontvang branche-specifieke inspiratie
  • Ontdek de mogelijkheden
  • Bekijk gerealiseerde projecten 
  • Lees ervaringen van klanten

Speeltoestellen schoolplein

Speeltoestellen zijn onmisbaar op een schoolplein. Kinderen kunnen in de pauze en na schooltijd heerlijk hun energie kwijt en zich ontwikkelen. Klassiekers op een schoolplein zoals een duikelrek, zeskantklimmer of een klimtoestel met glijbaan blijven het altijd goed doen. Maar er is nog veel meer mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan een verkeersplein om alvast kennis te maken met regels, een waterbaan of een struinbos. Maar ook een klimrek of een balanceerstructuur blijven kinderen keer op keer uitdagen.

Het is natuurlijk mogelijk om verschillende schoolplein speeltoestellen  te plaatsen. Maar om het schoolplein echt goed tot zijn recht te laten komen loont het om er écht even voor te gaan zitten. Richt bijvoorbeeld bepaalde zones die inspelen op ontwikkelingsgebieden en de behoeftes van de kinderen. Ook de leeftijd van de kinderen maakt veel verschil wat betreft de behoeftes.

Een doordacht ontwerp met speeltoestellen voor schoolplein is natuurlijk fantastisch voor de kinderen. Maar uiteindelijk zijn ook de directie, leerkrachten, omwonende, en ouders er heel blij mee!

Schoolplein-speeltoestellen

Schoolplein ontwerp

Op een schoolplein komen verschillende leeftijdsgroepen samen, met elk hun eigen wensen en behoeften. Bij het ontwerpen van de inrichting voor uw schoolplein, zorgen wij ervoor dat diverse zones worden geïntegreerd. Op deze manier kunnen we voor elke groep de juiste voorzieningen bieden, waardoor iedereen optimaal van het speelplezier kan genieten.

Groep 1 t/m 3: ontdekkend spelen, fantasierijk en ruimte voor loopfietsen.
Groep 4 t/m 6: zand, water, duikelen, klimmen en klauteren.
Groep 7 en 8: ontmoeten, chillen, rennen en sporten.

Weet u niet goed waar u moet beginnen? Lees dan hier ons stappenplan voor een nieuwe schoolplein inrichting.

Ontwerp-schoolplein-zones

Onze drie pijlers voor het perfecte schoolplein


Ons schoolplein ontwerp bevat altijd:

1. Spel
Op een schoolplein mogen speeltoestellen en spelaanleidingen niet ontbreken. Ze maken de ruimte aantrekkelijk voor kinderen, stimuleren beweging en spelen in op verschillende ontwikkelingsgebieden. Naast spelaanleidingen, moet er juist ook ruimte zijn voor vrij spel, fantasie, rennen en fietsen.

2. Rust
Voor kinderen is het belangrijk om zichzelf te kunnen zijn op het schoolplein. Altijd actief spelen hoeft niet. Je even terugtrekken, eerst even kijken wat je gaat doen of ontspannen moet ook kunnen. Rust wordt gecreëerd door zitelementen zoals zwerfkeien, liggende stammen, zitvlonders of een buitenklas. Ook stimuleren deze elementen buitenactiviteiten zoals een les in buitenlucht. Heel educatief dus!

3. Groen
Het schoolplein is pas echt af met groen zoals planten, gras, struiken en bomen. Deze zorgen voor een omgeving die fijn en veilig voelt. Kinderen kunnen veel leren van natuurlijke elementen. Een bijkomend voordeel is dat het groen zorgt voor natuurlijke schaduw. Ook organische vormen, hoogte verschillen, zand, water en een moestuin vallen onze deze pijler. Natuurlijke materialen dragen bij aan een natuurlijke uitstraling. Robiniahouten schoolplein speeltoestellen passen perfect bij deze uitstraling.

Drie-pijlers-ontwerp-schoolplein

Speelprojecten op scholen:

Agatha Snellenschool
Montessorischool Delft

Natuurlijke speeltoestellen schoolplein

Waar een schoolplein vroeger altijd bestond uit tegels met speeltoestellen zien we nu steeds meer natuurlijke materialen terugkomen. Denk aan een struinbos, een wilgentunnel en zwerfkeien. Natuurlijke speeltoestellen van Robiniahout passen perfect bij een groen schoolplein door de natuurlijke uitstraling van deze robuuste houtsoort.

Een groen schoolplein draait veel meer om avontuur en leren van de natuur. De omgeving en de kinderen komen helemaal tot bloei!

Enkele voordelen groen schoolplein:

  • Meer beweging door klauteren en dat is natuurlijk erg gezond;
  • Meer concentratie in de klas;
  • De fantasie wordt geprikkeld;
  • Minder ruzie in de klas;
  • Natuur heeft een rustgevende werking op kinderen;
  • Kinderen worden gestimuleerd meer te onderzoeken en te ontdekken.

Lees hier onze blog speciaal over groene schoolpleinen.

Ontwikkelen met speeltoestellen voor schoolplein

In de schoolpauze mogen kinderen lekker naar buiten, even uit de klas en spelen met vrienden. Heerlijk! Maar wat zij zich (gelukkig) niet realiseren: met onze schoolplein speeltoestellen leren zij tijdens het spelen gewoon verder. Op deze manier wordt het buitenspelen echt een verlengstuk van wat de leerkrachten de kinderen binnen leren.

Zo worden sociale vaardigheden uitstekend ontwikkeld tijdens het samen spelen op onze schoolplein speeltoestellen. Denk aan een rollenspel, delen en voor jezelf opkomen. Daarnaast weet iedereen dat spelen aanzet tot bewegen. Rennen, sporten, klimmen, glijden en balanceren zijn bewegingen die heel goed zijn voor de motorische vaardigheden.

Speelstructuur-school-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten

Vrijblijvend contact

Benieuwd naar professionele en natuurlijke speeltoestellen voor uw schoolplein? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met u mee.

Laat je door ons inspireren: Vraag gratis inspiratiegids aan
Inspiratiegids-uniek-speelprojecten-gids