Speelhuis-boerderij-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten
Kinderopvang en BSO

Speeltoestel kinderopvang

Een speeltoestel speciaal voor de kinderopvang, gecombineerd met groen en ruimte voor ontwikkeling. Ziet u het al voor zich bij uw kinderopvang locatie? Scroll snel verder en laat u inspireren! 

Inspiratiegids-uniek-speelprojecten-gids
Gratis inspiratiegids
  • Ontvang branche-specifieke inspiratie
  • Ontdek de mogelijkheden
  • Bekijk gerealiseerde projecten 
  • Lees ervaringen van klanten

Speeltoestel kinderopvang: het perfecte avontuur voor elke leeftijd! 

In de buitenruimte van een kinderopvang plaatsen we bewust kleinere speeltoestellen die jonge kinderen uitnodigen om zelf te ontdekken en te verkennen. Vanaf jonge leeftijd worden ze uitgedaagd om onder andere hun motorische vaardigheden te ontwikkelen. Of het nu is door als baby te kruipen op een balanceerstam of het ontdekken van structuren aan de voelwand van de buitenbox. Of als peuter zijnde zich te ontwikkelen door eerst nog met een beetje hulp en later zelfstandig van de glijbaan te glijden of vol vertrouwen over de wiebelbrug te rennen. We streven ernaar om een buitenruimte te ontwerpen waarin ieder kind op een veilige manier wordt uitgedaagd. We prikkelen alle zintuigen en dagen kinderen voortdurend uit om een stapje verder te gaan in hun spel. 

Het resultaat? Een buitenruimte waarin kinderen zich voortdurend ontwikkelen, hun grenzen verleggen en hun creativiteit laten bloeien! 

Houtsculptuur-krokodil-Uniek-Speelprojecten

Speeltoestellen die inspelen op ontwikkeling 

Bij een kinderopvang is het van essentieel belang dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het belang van samen spelen met andere kinderen voor sociale ontwikkeling staat buiten kijf. Samenwerken, delen en rollenspellen zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten die hieraan bijdragen. Daarnaast gaat spelen hand in hand met bewegen, wat van onschatbare waarde is voor de motorische ontwikkeling. Dit begint al bij baby's die ontdekken in de buitenbox en gaat door tot oudere kinderen die klimmen en klauteren op de speeltoestellen. Ook het bieden van ruimte voor vrij spel, zoals rennen en fietsen, is van onschatbare waarde voor deze ontwikkeling. 

Bij Uniek Speelprojecten houden we bij het ontwerpen van buiten speeltoestellen voor kinderopvang altijd rekening met de ontwikkeling van kinderen. We integreren elementen die stimuleren tot beweging en sociaal spel. Neem bijvoorbeeld de telescoop op de paal van het speelhuisje of de wiebelbrug die het evenwicht uitdaagt om aan de overkant te komen. 

Wilgentunnel-groen-beplanting-Uniek-Speelprojecten
Toen de kinderen van het kinderdagverblijf de speelhuisjes zagen, waren zij gelijk erg enthousiast. Ze renden erop af en wisten niet hoe snel zij moesten klimmen, klauteren en glijden. Ook nu de huisjes al een tijdje in gebruik zijn, blijven ze favoriet. De kinderen kunnen hun energie kwijt en hun motoriek ontwikkelen.
Evert en Gea Veldhuizen
-
Kindcentrum Het Borghonk en kinderdagverblijf de Peuterboerderij

Natuurlijk speeltoestel kinderopvang 

In een tijd waarin buitenruimtes van een kinderopvang vaak bedekt waren met saaie tegels, omarmen we nu gelukkig steeds meer groen en natuurlijke materialen. En dat is maar goed ook! Want een natuurlijke buitenruimte voegt ontzettend veel waarde toe. Bij Uniek Speelprojecten vinden we dat een buitenruimte met alleen speeltoestellen niet compleet is. Het zijn de planten, bosjes en bomen die het ultieme natuurlijk spelen creĆ«ren. 

Bij ons vinden kinderen de perfecte balans tussen (natuurlijke) spelaanleidingen en ruimte voor vrij spel. Kinderen kunnen ontdekken, hun energie kwijt en leren van de natuur. Een natuurlijke omgeving geeft de kinderen een veilig gevoel en ontwikkeling wordt gestimuleerd.  

Een speelheuvel waarover is nagedacht

Speciaal voor kinderdagverblijven hebben wij een speelheuvel ontwikkeld met heel veel speelwaarde. Het is een speelheuvel geworden waarover is nagedacht, door professionals en verschillende kinderdagverblijven. Groen wordt gecombineerd met verschillende speelelementen van natuurlijke materialen. Andere pluspunten van deze speelheuvel lichten we graag uit in onze blog: 

Robiniahouten speeltoestel kinderopvang voor buiten 

Bij Uniek Speelprojecten gebruiken we uitsluitend Robiniahout voor al onze speeltoestellen voor de kinderopvang. Deze mooie houtsoort sluit perfect aan bij het concept van natuurlijk spelen, omdat het hout van nature een organische uitstraling heeft. Het kenmerkende karakter van Robiniahout, met zijn grillige vormen, draagt bij aan de verbeeldingskracht van kinderen tijdens het spelen. 

Robiniahout staat bekend om zijn duurzaamheid en heeft een levensduur van meer dan 25 jaar. Deze robuuste houtsoort kan tegen een stootje en is zeer slijtvast, waardoor het perfect geschikt is voor intensief gebruik in een kinderopvang. 

Lees in onze blog meer over speeltoestellen van Robiniahout.

Speeltoestellen kinderdagverblijf (KDV) en buitenschoolse Opvang (BSO) 

Heeft u een combinatie van een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang? Hoewel er natuurlijk speeltoestellen zijn die geschikt zijn voor beide doelgroepen, zijn er ook aanzienlijke verschillen. Zo hebben de jongere kinderen op het kinderdagverblijf behoefte aan kleinere speeltoestellen, terwijl de oudere kinderen op de BSO op zoek zijn naar meer uitdagende activiteiten. Dankzij onze ervaring begrijpen we de wensen van deze diverse doelgroepen. We denken graag met u mee om perfect in te spelen op de behoeften van deze combinatie van opvangfaciliteiten. 

Speelprojecten bij kinderdagverblijven:

Kindcentrum Broeckie
Kinderdagverblijf De Paddestoel
Kinderdagverblijf 't Parelbosch

Bekijk de natuurlijk uitstraling in de onderstaande video:

 

robinia-speelhuisje-Uniek-Speelprojecten

Vrijblijvend contact

Benieuwd naar professionele en natuurlijke speeltoestellen voor uw kinderopvang/kinderdagverblijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wij denken graag met u mee.

Laat je door ons inspireren: Vraag gratis inspiratiegids aan
Inspiratiegids-uniek-speelprojecten-gids