Inclusieve-schommel-Uniek-Speelprojecten
Inclusieve speelruimte

Iedereen moet kunnen spelen

Samen spelen met

Inclusieve speeltoestellen

Iedereen moet kunnen spelen. Daarom hebben we ook professionele speeltoestellen in ons assortiment die geschikt zijn voor mindervalide kinderen. Denk hierbij aan speeltoestellen voor rolstoelgebruikers, kinderen met een motorische beperking of autisme. Door deze speeltoestellen te combineren met reguliere speeltoestellen kunnen kinderen met en zonder beperking samen spelen. Hier komt de verbinding die wij zo mooi en belangrijk vinden weer terug. 

Inspiratie-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten
Gratis inspiratiegids
  • Inspiratie voor uw speelruimte
  • Op uw gemak bladeren door alle mogelijkheden
  • Bekijk eenvoudig onze speelthema’s, gerealiseerde projecten en lees klantverhalen

Kleine aanpassingen, groot plezier

Bestaande speeltoestellen zijn eenvoudig aan te passen zodat deze ook gebruikt kunnen worden door mindervalide kinderen. Zo kunnen we extra grip toevoegen aan speeltoestellen of speeltoestellen voorzien van een loopplank. De ondergrond van de speelruimte en/of paden zijn belangrijk voor de toegankelijkheid van de speelruimte. Door deze te verharden kunnen kinderen in een rolstoel ook genieten van de speelruimte. Mindervalide kinderen hebben vaak begeleiding nodig. Daarom maken we voor de begeleiders en de kinderen zelf meerdere rustpunten in de speelruimte. Zo kunnen zij in hun eigen tempo genieten van het spelen.

Ontdek en beleef!

Speeltoestellen uit ons interactieve speelthema zijn ook geschikt voor inclusief spelen. Wij hebben zelf in de hand welk geluid er uit de interactieve speeltoestellen komt. Hierdoor kunnen we rekening houden met prikkels.

De voelwand is beleving van allerlei materialen, structuren en oneffenheden voor kinderen met een visuele of verstandelijke beperking. Met deze speeltoestellen kan er een beleeftuin voor iedereen worden gecreëerd.

Echo-piano-hamer-muziek-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten

Offerte op maat

Eigenlijk past dit inclusieve thema bij elke branche. Het zou juist heel mooi zijn als we in de toekomst veel meer inclusieve speelruimtes gaan zien. Wilt u hier aan bijdragen? Wij helpen u daar graag bij. 

1
Laat je door ons inspireren: Ja, stuur mij een gratis inspiratiegids!
Inspiratie-speeltoestellen-Uniek-Speelprojecten